6.-7.10.2018 / Santasport
Hyvinvointi • Kehonhuolto • Liikunta • Trendit • Kauneus • Terveys
 
 
 

 

 

Hyvinvointitapahtuman ohjelmassa tulee olemaan messujen lisäksi paljon oheistoimintaa, kuten luentoja, hemmottelu- ja rentoutumishetkiä sekä liikunnallisia tapahtumia. Messuhallin lavalla esiintyvät niin luennoitsijat kuin muotinäytösmallitkin. Erillinen hoivaosastoista koostuva alue palvelee messuhallin välittömässä läheisyydessä.

 

     

Lataa ohjelma tästä

 

 

 

Kaarina Määttä: "Onnen neliapila - Miten menestyä työssä ja elämässä"

 

Lauantaina yhdeltätoista luennoimassa Kaarina Määttä, kasvatuspsykologian professori Lapin Yliopistolta.
Kaarinan aiheita ovat rakkaus työhön, ihmissuhteet ja rakkaus voimavarana ihmisen elämänkaaressa, sekä menestyminen niin työssä, kuin perheessä ja rakkaudessa.

 

 

 

 

 

Joni Keisala: "Matala-asteinen tulehdus ja liikunta"


Arctic Wellbeing hyvinvointitapahtumassa luennoimassa Joni Keisala, liikuntalääketieteen erikoislääkäri.

Lauantain luennon aiheena on matala-asteinen tulehdus, joka on piilevä tulehdustila elimistössä. Se on merkittävä tekijä yleisimpien kansanterveyttä uhkaavien sairauksien taustalla ja sillä on vaikutuksia myös aivojen toimintaan. Tule siis kuuntelemaan mistä on kyse ja miten siihen voidaan vaikuttaa liikunnalla.

 

Joni Keisala: "Kasvissyöjien terveys"

 

Sunnuntain aiheena Jonilla on kasvissyöjän terveys. Kasvisruokavalion positiivisista puolista tiedetään nykyään paljon ja kasvisruokavalio on terveydelle kannattavaakin. Kyseiseen ruokavalioon voi kuitenkin liittyä haittoja, joihin pureudutaan tällä luennolla. Mitä pitää ottaa huomioon kasvisruokavaliossa ja miksi?
 

 


Anitta Ahonen: "Saa fAnittaa - Puumalla on asiaa"

 

Sunnuntaina mukana Anitta Iso A Ahonen. Iso A on pitkän linjan viihdyttäjä ja hänet tunnetaan rääväsuuna, joka puhuu asioista suoraan ja häpeilemättä. Stand up -koomikkona hän on tehnyt yli 1900 keikkaa ja kiertänyt ympäri Suomea, sekä ollut mukana Nelosen Stand up -ohjelmien 1-2 tuotantokausissa. Odotettavissa nauruhermojen kutkuttelua!

 

  

 

 

 

 

Tony Dunderfelt: "Rakkauden aurinko - Hyvinvointia ihmissuhteista"

 
Uranuurtajapsykologi Tony Dunderfelt on arvostettu ihmissuhteiden asiantuntija, suosittu Rakkauspsykologi ja televisiosta tuttu mm. Elämä pelissä -ohjelmasta, sekä Ensitreffit alttarilla sarjasta, jossa Tony toimi nuorten pariskuntien rakkausvalmentajana.


   

  

 

 


Leena Huovinen: "Sisua, siunausta ja suorituksesta vapaata aluetta"

 

Sisua, siunausta ja suorituksesta vapaata aluetta!
Mitä kirkko tekee tiedeyhteisössä tai olympiakisoissa?
Mitä annettavaa papilla on huippu-urheilijoille ja tiedemaailman ihmisille? Mitä on armo?
Kokemuksia yli 20 vuoden ajalta papin työstä kirkon seinien ulkopuolella vierailla lattioilla. Miten tarjota "suorituksesta vapaa alue" haastavassa työympäristössä, missä pettymykset, pelot, häpeä ja yksinäisyys tekevät elämästä raskaan? Miten viedä ihmiset ilon, kiitollisuuden ja toivon maisemiin?

Näitä pohtii rovasti, johtava oppilaitospappi, kisapappi ja työnohjaaja Leena Huovinen tapahtumassamme sunnuntaina iltapäivällä.

 


 

 

 

Paneelikeskustelu, "Anna valosi loistaa"

 

”Anna valosi loistaa” paneeli tuo tuttujen rovaniemeläisten omia hyvinvoinnin avaimia esille. Keskustelussa käydään läpi jokaisen tapoja ja arvoja oman hyvinvoinnin ylläpitämisessä, kysytään mitä on arktinen hyvinvointi nuorelle yrittäjälle, mediapersoonalle tai politiikan taitajalle. Ja keskustellaan siitä, mitä psyykkinen hyvinvointi tarkoittaa hiihtolenkin tai ystävätapaamisen rinnalla. Paneelia johtaa ja keskustelua vie eteenpäin kouluttaja, työnohjaaja ja coach Paula Kähkönen.

 

Panelisteina mm. Heli Kalliokumpu, Tea Latvala ja Tapio Räihä.

 

Helin musiikkikoulu Pop Up on toiminut Rovaniemellä noin kaksi vuotta. Yhdessä puolisonsa kanssa yrittäjänainen on kasvattanut koulunsa toimintaa musiikkiyhteisöksi, joka liikuttaa tällä hetkellä lähes kymmenkuntaa opettajaa ja satoja oppilaita. Opetustyön lisäksi Heli keikkailee säännöllisesti mm. bilebändi Kopla X:n solistina, sekä tekee ja esittää myös omaa musiikkiaan.

 

Pohojanmaan kautta Rovaniemelle asettunut Tea Latvala suunnittelee, valmistuttaa, markkinoi ja myy
puisia dildoja eli hieromasauvoja Teatiamo Industries -yrityksensä nimissä. Tea pyörittää myös Arctic Design
Shoppia, jossa myydään lähes 70 eri pienyrittäjän ja suunnittelijan tuotteita. Miten Tea pitää huolta omista
vahvuuksistaan ja omasta hyvinvoinnistaan kiireisessä matkaajanaisen arjessa?

 

Elävän musiikin suurkuluttaja, jazzyhdistysten perustaja Rovaniemen Tapio Räihä on tuttu, lempeä ääni Yle Radiosta. Radioura alkoi vuonna 1988. Työuransa Tapio aloitti ravintola dj:na ja ohjelmatoimiston omistajana 1980 -luvun alussa. Viisi vuotta Radio- ja televisiotoimittajien liiton puheenjohtajana ja nyt Suomen journalistiliiton valtuuston puheenjohtaja vuodesta 2012 alkaen on antanut Tapiolle laajan perspektiivin media-alaan. Mistä rakentuu tämän miehen hyvinvoinnin peruspilarit? Yksi on ilmiselvästi musiikki.

 

     

 

 


Ohjelma-asioissa palvelee:

 

 

Paula Kormano

p. 040 044 2802

paula.kormano@pp.inet.fi